Bedankt

Geachte heer / mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw offerte-aanvraag. Graag bieden wij u een concurrerende prijs voor uw project, zonder kans op verassingen achteraf. We proberen zo eerlijk mogelijk te calculeren zodat u achteraf geen, of zo weinig mogelijk, onvoorziene kosten / meerwerk zult ervaren. U ontvangt een offerte op maat, gebaseerd op een grondige bestudering van de ontwerpen, voorwaarden en beslag, inspectie van de huidige situatie en inmeten op locatie, bespreken van voorwaarden en wensen, het opstellen en overleggen inzake planning en deadlines, advies over vergunningen, bieden van creatieve oplossingen bij het bouwen van het ontwerp, bieden van eventuele alternatieve oplossingen voor het verkrijgen van vergunningen of voortschrijdend inzicht, inkoop en prijsvergelijk naar materialen of onderzoek naar geschikte alternatieven, etc.

 

Dat betekent dat wij op uw locatie afspreken om de situatie te beoordelen, dat we overleg voeren en afspraken vastleggen over adviezen en randvoorwaarden. Afhankelijk van de omvang van het project rekenen wij voor deze werkzaamheden een bedrag tussen 250,- en  400,- euro. U ontvangt dan een uitgebreide, gespecificeerde offerte en planning van het project, inclusief eventuele adviezen, stalen en creatieve bouwoplossingen.

 

De offerte is geheel vrijblijvend. U bent nergens toe verplicht. Indien het project opdracht wordt zullen deze kosten worden verrekend met de opstartkosten voor onderzoek, planning en inkoop. Indien het project geen opdracht wordt denken we dat dit een redelijke vergoeding is voor alle uitzoekwerk, rekenwerk, tekenwerk, overleg, inmeten, plannen, adviseren, etc. De offerte kan ook gebruikt worden als second opinion of ter vergelijking met andere offertes.

 

Wij zijn ons er van bewust dat veel concullega’s een offerte kosteloos opstellen. In het verleden hebben wij dit ook kosteloos gedaan, maar door de vele aanvragen – met name vanuit het online kanaal – is dit niet meer rendabel. We worden vaak gebruikt als calculatiebureau of second opinion. Ook zijn wij van mening dat het belangrijk is om een goede gespecificeerde offerte te berekenen, waarbij rekening is gehouden met eventuele risico’s en er achteraf dus geen verassende extra kosten / meerwerk worden berekend.

 

Met vriendelijke groet,

Daniël Citroen